My Korean Food Adventure in Musashi-Kosugi
2025.06.21
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- 武蔵小杉校

Hey everyone, It’s Marshall from Jabble Musashi-Kosugi.
Lately, I’ve been on a bit of a food mission: I want to learn how to cook more Korean dishes.
The best way I’ve found to do that? Eat them first—properly made by people who really know what they’re doing.
There are a few great Korean restaurants around Musashi-Kosugi, and one of my favorites is Hongdae Pocha.
It’s a chain that you can find around Tokyo and Kanagawa. The inside feels like stepping into a night market in Seoul.
Neon signs, K-pop in the background, and people talking with friends and coworkers while they cook on the grill makes for a good atmosphere.
When I go to a new restaurant, I usually take pictures of the different sections of the menu as well as what I order.
It makes it easy to remember where I’ve been, what I ate, and what I liked about the restaurant. The staff were friendly, and the food was packed with flavor.
I’ve been slowly learning how to make dishes like kimchi jjigae (キムチチゲ) and tteokbokki(トッポキ).
Even though they seem pretty simple, it can be hard to get the flavor just right.
If I can’t figure something out, sometimes I’ll talk to the staff about it if the restaurant isn’t too busy.
I find cooking helps me relax, and it’s fun to learn something through taste, smell, and trial and error.
It’s also a great way to connect with other people. A lot of people have a recipe they enjoy making, and everyone loves talking about their favorite (or least favorite) foods.
Sometimes in our English classes at Jabble, food comes up as a topic.
I love when students talk about their favorite recipes, restaurants near their home or work, or ask me how to describe cooking methods in English.
These real-life topics make for fun and practical conversations—and I often get good recommendations too!
So, if you’ve got a favorite Korean dish (or any kind of dish, really), let me know next time you’re at Jabble.
I’m always looking for new things to try!
See you in class!
こんにちは!ジャブル英会話スクール武蔵小杉校のマーシャルです。
最近、僕はちょっとした「食のミッション」を始めました。それは、韓国料理をもっと自分で作れるようになること。
そのためにまずやるべきこと?それは、プロが作った本格的な料理を食べて学ぶことです!
武蔵小杉周辺には、美味しい韓国料理のお店がいくつかあります。その中でもお気に入りの一つが「ホンデポチャ(Hongdae Pocha)」というお店。
東京や神奈川にも展開しているチェーン店ですが、お店の中はまるでソウルの夜市に迷い込んだような雰囲気です。
ネオンの看板、K-POPの音楽、グリルで焼きながら話すお客さんたち…。とても活気があって、心地よい空間です。
新しいレストランに行くと、僕はよくメニューの写真や料理の写真を撮ります。どこで何を食べたか、そしてそのお店の何が良かったかを覚えておくのに便利なんです。
この前ホンデポチャに行った時も、スタッフさんはとても親切で、料理も本当に美味しかったです。
最近は「キムチチゲ(キムチチゲ)」や「トッポキ(トッポキ)」などの料理を少しずつ自分で作るようになっています。
どちらも一見シンプルな料理に見えますが、あの本場の味を出すのはなかなか難しいですね。
うまくいかないときは、お店が混んでいないタイミングでスタッフさんにこっそり聞いてみたりもします。
料理をすることは、僕にとってリラックスできる時間でもありますし、「味覚」や「香り」から学べるのも面白いです。
そして、料理の話は人とのつながりにもなりますよね。誰にでも「好きなレシピ」ってありますし、「嫌いな食べ物」の話も盛り上がったりします。
ジャブル英会話のレッスンでも、食べ物の話題はよく出てきます。
生徒さんが好きなレシピを紹介してくれたり、自宅や職場の近くのお気に入りのレストランを教えてくれたり、英語で料理の説明をしたいという質問を受けたり。
こうしたリアルなトピックは、英語の練習としてもすごく役に立ちますし、何より会話が盛り上がります!
もし、あなたのお気に入りの韓国料理(または他の料理でも!)があれば、ぜひ今度のレッスンで教えてください。
僕はいつでも新しい料理に挑戦する気満々です!
それでは、またジャブルでお会いしましょう!
武蔵小杉校
Marshall