超簡単!ヴィーガンフムス

〜フムス〜
〜Hummus〜

中東料理のフムス、皆さん食べたことありますか?
実はすごく簡単に作れるのでぜひ試してみてくださいね!

私Chikaはかれこれ5~6年?ヴィーガンをやってます。
人からは何食べてるの?と聞かれることが多いのですが、意外と動物性食材を使わない料理ってたくさんあるんですよ!日本の煮物も昆布出汁にしてお肉やお魚を入れなければ立派なヴィーガン料理!精進料理ともいいますね👀皆さんも週に1回ヴィーガンになってみませんか?

Have you ever tried the middle eastern dip, hummus?
It’s actually super easy to cook, you should definitely try it!
I’ve been vegan for five to six years now and people often ask me ” What do you eat?”.
But actually, there are lots of dishes that don’t contain animal products. For example, if you cook nimono with “konbu- dashi(kelp-broth)” and not add any fish or meat, that’s already vegan food(it’s like shojin-ryori👀)!
Why don’t you try to be a vegan once every week?
Serves: 2 people
Time: 7 mins
Ingredients:
1 can chickpeas (ひよこ豆 1缶)
2 tbs Olive oil (オリーブオイル 大さじ2)
1 tbs lemon juice (レモンジュース 大さじ1)
1/2 tbs tahini or sesame paste (タヒニor白ゴマペースト 大さじ1/2)
1/4 tsp salt (塩  小さじ1/4)
1/2 tsp caper (ケイパー 小さじ1/2)
1 small garlic clove (ニンニク1片)
A dash of ground paprika for serving(パプリカパウダー 仕上げ用)
Directions:
ひよこ豆の煮汁を捨て、軽くすすぎます。
ニンニクをみじん切りにします。
パプリカパウダー以外の材料を全て、フードプロセッサーに入れ、滑らかになるまでまぜます。
Drain the can of chickpeas and rinse them.
Mince the garlic clove, then put all the ingredients (except the ground paprika) in a food processor and mix until it becomes a thick paste.
味はお好みで調整してください!
クラッカーやピタパン、野菜スティックなどにつけて食べると美味しいですよ!
You can add any seasoning you like to give it a nice flavor and enjoy it with crackers, pita bread or vegetable sticks!
Chika
船橋校
今日のクッキング英単語🥕
a dash of:一振りの~
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *